Search
  • modus i-coaching

Wat jouw lijf je vertelt

Updated: Jun 4, 2019

Je hebt een lichaam gekregen en je verwacht dat het altijd goed werkt. Wanneer dat niet zo is, kan dat een grote invloed hebben op jouw dagelijkse leven. Waar ik ben opgegroeid kreeg ik als ik ergens last van had standaard te horen: 'Dat is vanzelf gekomen en gaat ook vanzelf wel weer weg.' Maar wat als dat niet zo is? En waarom was het er überhaupt?


Wanneer de ongemakken en pijn niet vanzelf weggaan, ga je doorgaans naar een arts. Die constateert soms dat alles fysiek in orde is en stuurt je naar huis. Soms wordt er wel iets gevonden en zal hij of zij je met een recept of behandelplan op pad sturen. In beide gevallen, kun je je afvragen of je wel geholpen bent.



Voordat ik begon aan de opleiding Intuïtief coachen, was er fysiek het één en ander met mij aan de hand. Onder andere door het ziekbed en overlijden van mijn ouders was mijn status quo stress. Dit uitte zich, naast begrijpelijke hoofd- en spierpijn, in een dagelijkse misselijkheid, maagproblemen, rosacea en een overgroei van de candida schimmel in mijn darmen. Ik ben toen veganistisch, glutenvrij en suikerarm gaan eten en drinken, deed dagelijks een meditatie, wandelde en fietste veel en heb me laten begeleiden door een orthomoleculair therapeut. Dit zorgde er in ieder geval voor dat de misselijkheid verdween, de candida verminderde en ik rustiger was. Helaas kwamen toen de maagzuur en rosacea opzetten. Ik had geen flauw idee waarom ik me nog steeds niet fit voelde terwijl ik zo gezond leefde. Tot ik aan de opleiding Intuïtief coachen begon.


Grote schoonmaak

Ik leerde over chakra's, aura's, de kracht van intuïtie, healing en deed zelfs een boommeditatie waar ik in eerste instantie erg hard om moest lachen. Ook de chakra's en de aura's, hoe geïnteresseerd ik ook was, stuitten in eerste instantie op een laag van weerstand. Totdat ik er op de eerste dag van de opleiding achter kwam dat ik readings kan geven. Een puzzelstukje viel op zijn plek. Dat gaf me vertrouwen in de magie van het leven (lees: de overdracht van energie) waardoor ik er vol in ging en alles over me heen liet komen. Het resultaat aan het einde van de opleiding was, dat al deze interventies mij hebben geholpen inzicht te krijgen in de pijnpunten en thema's die bij mij stress veroorzaken. En stress, is inmiddels wereldwijd bekend, is de oorzaak van (bijna) alle ziektes.


Ziektes, aandoeningen en ongemakken zijn boodschappers

Weten waar mijn stress vooral vandaan komt is één, maar welke relatie heeft dat tot mijn lichamelijke klachten? Om hier duidelijkheid in te krijgen, heb ik het boek De sleutel tot Zelf-Bevrijding van Christiane Beerlandt geraadpleegd. Dit is een encyclopedie van de psychosomatiek. Er staan 1300 ziekten, aandoeningen en ongemakken in beschreven met daarbij de emotionele ondergrond ervan en een zogenaamde kernoplossing. Toen ik mijn fysieke ongemakken in dit boek opzocht, werd me direct duidelijk dat 'iets niet zomaar vanzelf komt en ook niet zomaar vanzelf weggaat'. De beschreven emotionele achtergronden geven mij nog meer inzicht in mijn thema's en reiken mij handvatten aan waarmee ik de stressoren kan aanpakken. Ik realiseer me heel goed dat niet iedereen er met dezelfde blik naar kijkt als ik. Ik heb ook niet altijd overal voor open gestaan maar sinds ik dat meer ben gaan doen, heeft het me al een hoop opgeleverd. Dus misschien mag je jezelf een blik in het boek gunnen. Wie weet helpt het je verder.


Jezelf beter maken

Wetende welke emotionele ondergronden mijn lichamelijke klachten hebben, ben ik wel iets verder.

Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat ik structureel verandering aanbreng op die thema's? Gelukkig heeft de opleiding mij daarvoor tools gegeven maar is dat voldoende vroeg ik me af? Is weten waar de stress vandaan komt genoeg om de stress uit mijn systeem te krijgen? Dat zou wel makkelijk zijn.


Ik besloot dat het niet genoeg was en ben op onderzoek uitgegaan. Ik stuitte op de documentaires Heal (Netflix) en The human matrix. Langzaam kwam het besef dat wanneer ik mezelf ziek kan maken, ik mezelf misschien ook beter kan maken. Maar hoe dan? Ik heb een jaar of drie geleden kennis gemaakt met PSYCH-K. Een methode die de linker- en rechter hersenhelft synchroniseert en overtuigingen transformeert. Je herprogrammeert als het ware je onderbewuste geest waardoor je onderbewuste overtuigingen verandert die beperkend en saboterend voor je zijn. Na een aantal succesvolle behandelingen, heb ik een training gedaan zodat ik de oefeningen bij mezelf en bij anderen kan doen.

Ik kan zonder twijfel zeggen dat mijn leven hierdoor is veranderd. Het grootste verschil met voor de behandelingen is dat de stemmen in mijn hoofd weg zijn. De stemmen die angst en paniek veroorzaakten. Dat geeft enorm veel rust en vertrouwen.


“ We zijn allemaal energie...”

Een paar weken geleden kwam het boek The healing code van Alex Loyd op mijn pad. Zijn theorie is dat herinneringen in alle lichaamscellen opgeslagen worden. Dit is ook wetenschappelijk aangetoond. In een onderzoek bij mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan, bleek dat zij ineens herinneringen hadden van hun donor. De negatieve cellulaire herinneringen geven/zijn stress en zorgen ervoor dat de cellen beschadigd worden en er ziekten kunnen ontstaan. We zijn allemaal energie en als we stuk zijn, kunnen we dus ook met energie genezen worden. Door een aantal simpele oefeningen te doen waarbij je energie vanuit je handen je lichaam in laat stromen, kun je jezelf genezen.


In het boek staan miraculeuze genezingsverhalen van mensen die zichzelf genezen van onder andere kanker. Helaas moet ik toegeven dat hoewel ik in wonderen geloof, de scepticus in mij als eerste naar voren treedt en heel hard roept dat dat toch echt niet kan. Naarmate ik verder kwam in het boek en het samenvoegde met alles wat ik de afgelopen tijd heb geleerd, ben ik de code gewoon gaan doen. PSYCH-K werkt tenslotte ook bij mij. Ik doe ze nu een week of drie en mijn maagklachten zijn zo goed als verdwenen. Nu weet ik niet of dat door de code komt of door een healing die ik heb gedaan met mijn trainers. Mijn andere ongemakken zijn nog wel aanwezig maar ik merk dat ik nog rustiger ben geworden. Ondanks de vele sceptische verhalen die ik op internet heb gelezen over Alex Loyd, wil ik de code eerst zelf aan den lijve ondervinden voordat ik er een mening over vorm. In het ergste geval ben ik €10 kwijt voor de aanschaf van het boek en heb ik dagelijks een heerlijk rustmoment voor mezelf gehad.


Dus....

Rest mij om een weg te vinden in dit energetisch, spiritueel en niet-wetenschappelijk bos. Ik ben ervan overtuigd dat stress de oorzaak is van de meeste ziektes. Stress die wordt veroorzaakt door omstandigheden en gebeurtenissen en daardoor ontstane ongezonde leefwijzen, negatieve (onware) overtuigingen en genetische overdracht. Ik ben nog relatief groen in de spirituele- en energetische wereld maar al wel voldoende ingewijd om te weten dat energie hierin een grote rol speelt. Het geeft ons informatie, kracht en wijsheid die ons onder andere kunnen helpen gezond te zijn en te blijven.


Wanneer mijn lijf iets aangeeft, weet ik dat er werk aan de winkel is. Dan ga ik op zoek naar het thema waar de stress op zit door te mediteren en/of door mijn coach te raadplegen. Varend op intuïtie en dus gebruikmakend van energie-overdracht ontstaan er tijdens meditaties en coachgesprekken waardevolle- en helende inzichten. Dat ik inmiddels voor anderen coach mag zijn, vind ik een groot geschenk.





652 views0 comments

Recent Posts

See All